Leren om piekfijn en kreukvrij te persen en strijken – praktijkdag 22 juni 2023

Het perfecte eindresultaat van gereinigd textiel vraagt vakmanschap van de textielreiniger. Klanten verwachten dat hun kleding er schoon én kreukvrij uitziet na het reinigen. Dat maakt goed kunnen persen en strijken belangrijk. In de cursus Persen en strijken leer je de moderne methoden van strijken en persen. Tijdens de komende praktijkdag wordt uitgebreid aandacht besteed aan het opmaken van kledingstukken zoals colberts, jassen, rokken en broeken.

Leermethode
De cursus persen en strijken bestaat uit een e-learningmodule en een prakijkdag. De e-learningmodule kan worden gevolgd via de website van TCT. Daarna wordt deelgenomen aan de praktijkdag. De praktijkdag wordt afgerond met een examen.

Inhoud van de cursus
Tijdens de cursus wordt confectioneren geleerd maar ook het werken met een broekentopper, universeelpers, stoom- en strekpop en overhemdfinisher. Ook wordt geoefend met stroomstrijkijzer, strijktafel- en koudstrijktafel.

Praktijkdag
Bij voldoende deelname organiseert TCT een dag Algemene Procestechniek en Machineveiligheid op donderdag 22 juni 2023. Uiterste inschrijfdatum 1 juni 2023. Vragen? Neem dan contact op met het trainingscentrum textielverzorging via tct@tct-nl.nl of via 085 902 93 84.

Op de webstie www.tct-nl.nl staan meer interessante (textielverzorgings)cursussen voor zowel stomerij als wasserij.

Scroll to top