Masterclasses Hygiene
professionele textielverzorging
in de planning!

Doe mee en ontvang een certificaat

De ins en outs van hygiëne in professionele textielverzorging staan centraal in de Masterclasses die TCT in samenwerking met CINET organiseert. Hoe zorg je voor hygiënisch schoon textiel? Hoe uw personeel te beschermen tegen besmet textiel en besmette werkomgevingen? U krijgt alle antwoorden tijdens de Masterclasses Hygiëne in PTC door de heer Simon Hemmes.

Gestructureerde aanpak

Via de Masterclasses deelt Simon Hemmes u een systematische aanpak om verborgen valkuilen te vinden, hiermee om te gaan en ervoor te zorgen dat de eindgebruiker en medewerkers altijd worden beschermd tegen besmetting met micro-organismen en andere gezondheidsrisico's die kunnen ontstaan bij het reinigen van textiel. Daarnaast wordt uitgelegd hoe deze aanpak te verwerken is in PTC-bedrijven.

Hygiëne en andere aandachtspunten

De uitbraak van corona heeft onze aandacht gevestigd op hygiëne en preventie. Social distancing, hoesten in de elleboog, mondmaskers waren enkele van de voorzorgsmaatregelen om besmetting en de verspreiding ervan te voorkomen. CINET, FTN en NETEX voerde protocollen in om de medewerkers maximaal te beschermen en tevens om de levering van hygiënisch schoon textiel te garanderen.

Maar corona is natuurlijk niet de enige bedreiging. Er zijn nog veel meer potentiële infecties om rekening mee te houden en ook bacteriën en ongedierte vormen een bedreiging. Niet alleen in de zorg overigens maar ook in de horeca en industriële marktsectoren.

Binnen de horeca en food is voedselhygiëne een belangrijk onderwerp. Werkkleding zal binnen deze sectoren zeker als risicofactor worden genoemd in de HACCP-analyses. Voorkomen moet worden dat via de werkkleding voedsel besmet raakt. Echter, ook werknemers binnen deze sectoren moeten beschermd worden tegen besmettingsrisico’s.

Voor hotels kunnen bijvoorbeeld ook bedwantsen een vervelend verschijnsel zijn. Ze zijn niet zo zeer giftig maar kunnen flinke irritatie veroorzaken hetgeen zeker geen positieve effect heeft op het imago van de horeca-uitbater….

Binnen de industrie speelt de mogelijke ophoping van vervuiling in de werkkleding een rol. Daardoor kan via het huidcontact blootstelling aan gevaarlijke stoffen veroorzaak worden terwijl de werkkleding hiertegen juist zou moeten beschermen……

Programma 

De eerste Masterclass richt zich op hygiëne in PTC voor de gezondheidszorg. Deze staat gepland op woensdag 18 mei van 16.00 – 18.00 uur (CET). De bijeenkomst wordt opgenomen en via WOPCOM voor alle deelnemers beschikbaar gesteld.

De Masterclasses worden afgesloten met een examen dat bij succesvolle afronding leidt tot een officieel certificaat.

Op woensdag 1 juni (16.00 -18.00 uur CET) staat de Masterclass Hygiëne PTC voor Hospitality gepland. Op woensdag 15 juni (16.00 -18.00 uur CET) staat de Masterclass Hygiëne PTC voor de Industrie gepland.

De kosten voor deze webinars zijn € 125,- (inclusief certificaat) per webinar. Early birds die vóór 27 april aanstaande boeken ontvangen een korting van € 25,-.

De Masterclasses worden in het Engels gehouden. Later in het jaar zal TCT, bij voldoende belangstelling, Nederlandstalige sessies organiseren.

U kunt zich aanmelden via TCT.


Kort cv Simon Hemmes (BSc)

Na het afronden van zijn studie “chemical engineering” heeft dhr. Hemmes gewerkt voor verschillende bedrijven die wasmiddelen ontwikkelen. Daarna was hij Global Laundry Expert voor een internationale fabrikant/leverancier en adviseerde hij in deze rol wasserijen wereldwijd (75 landen).

De heer Hemmes is nu betrokken bij CINET-projecten, auditor voor Cerclean®-certificering en tevens voorzitter van het CINET International Hygiene Advisory Committee.

Geef een reactie

Scroll to top