TCT: Meester Textielreiniger wie wil dat nu niet zijn?!

Wil je laten zien dat je het hoogst haalbare kwaliteitsniveau nastreeft in de Textielreinigingsbranche? Zorg er dan voor dat je het Meester Textielreiniging certificaat op zak hebt. Immers, als je het traject tot certificering hebt afgelegd, kun je aantonen dat je volop informatie tot je beschikking hebt over alle aspecten van het vak. Of het nu gaat om kennis over het proces, machineveiligheid, detacheren, finishen, textielwarenkennis, reinigingstechnieken of klantgerichtheid, alle onderdelen zijn in de opleiding flink uitgediept. En daar kun je met recht en met gepaste trots naar verwijzen bij je klanten.

Het aantal Meester Textielreinigers groeit nog steeds. In 2022 hebben twee cursisten deze opleiding afgerond en een derde cursist zal dat begin 2023 doen.

Kwaliteit laat je zien door vakkennis en betrokkenheid

Klanten zijn steeds kritischer geworden. Vakkennis is dan een eerste vereiste om te kunnen blijven voldoen aan de kwaliteitseisen die worden gesteld. Klanten tevredenstellen en klachten voorkomen, doe je door hun vertrouwen in jouw kennis en aanpak niet te beschamen. Zij gaan ervan uit dat jij beschikt over die speciale techniek of kennis over stofbehandeling als zij bij je komen om iets te reinigen. Maar betrokken zijn bij je klanten, persoonlijke aandacht hebben voor hun wensen en vragen en goed en snel omgaan met eventuele klachten is zeker zo belangrijk. Al het goede wat je doet, kan bij een slechte klantervaring in een keer teniet worden gedaan. Bedenk altijd dat een goede naam opbouwen tijd kost, een slechte naam krijgen is zo gebeurd.

Kennis geeft inzicht: nu en later

De kennis die je hebt verkregen bij de onderdelen van het Meestercertificaat zorgen niet alleen voor inzicht in het hier en nu, maar helpt je ook om beslissingen die voor de toekomst van het bedrijf van belang zijn meer overwogen te maken. Je hebt immers ook inzicht gekregen in de processen en de bedrijfsvoering en ziet daardoor ook waar er verbeteringen kunnen worden doorgevoerd om te komen tot een verbeterde efficiency.

Veiligheid is een ander aspect waarbij de opgedane kennis goed van pas komt. Er wordt binnen je bedrijf gewerkt met machines en chemicaliën en daaraan zijn risico’s verbonden. Ook wil je natuurlijke koste wat kost ongevallen op de werkplek voorkomen. Als je de opleiding hebt gevolgd weet je beter met welke risico’s je te maken hebt en hoe je het personeel gerichter kunt instrueren.

Cursus ook op onderdelen te volgen

Het Meestercertificaat Textielreiniging omvat alle belangrijke vakcursussen die nodig zijn om een echte professional te worden. TCT biedt de diverse cursussen echter ook los aan. Op die manier is het mogelijk om je op een specifiek onderdeel van het vak te bekwamen.

Programma

TCT bied je met e-learning 24/7 de mogelijkheid om het cursusmateriaal door te nemen en je voor te bereiden op de praktijk- en examendagen. Tijdens deze dagen nemen de cursusleiders de theorie met je door en kun je oefenen met praktijkopdrachten, die overigens ook meetellen in de beoordeling. Denk daarbij aan:

  • Algemene procestechniek/Machineveiligheid
  • Textielwarenkennis
  • Detacheren
  • PER/KWL/Natreiniging:
  • Persen/strijken
  • Klanttevredenheid

TCT biedt op het gebied van cursussen en praktijkdagen de grootst mogelijk zorg, door alles in goede banen te leiden en werkgevers en hun medewerkers ondersteuning te bieden wanneer nodig. Wilt u meer informatie over de genoemde praktijkdagen of meer informatie over de overige cursussen die worden aangeboden door TCT? Neem dan een kijkje op onze website www.tct-nl.nl  en neem contact op met ons secretariaat. Het secretariaat is dagelijks bereikbaar op telefoonnummer 0344-650431 of via de mail op tct@tct.nl

Scroll to top