Vakkennis geeft vertrouwen en voorkomt problemen

Het is zeker als textielverzorger belangrijk om te weten wat te doen met kostbare en dierbare kledingstukken van een klant. Hoewel het lijkt alsof het wassen van kleding een eenvoudige taak is, die dagelijks door veel mensen wordt uitgevoerd, is dat niet altijd het geval.

Particulieren brengen juist hun delicate of lastig te reinigen kleding naar professionele textielverzorgers omdat ze ervan uitgaan dat deze experts precies weten hoe de kledingstukken te reinigen.

Het is wettelijk verplicht voor fabrikanten om een reinigings-en samenstellingsetiket in kleding en textiel aan te brengen. Dit betekent niet automatisch dat deze etiketten altijd de juiste informatie bevatten om de reiniging correct uit te voeren.

Om ervoor te zorgen dat de textielverzorgers de juiste behandeling kunnen bieden, hebben ze een solide basiskennis nodig die verder gaat dan alleen het lezen van etiketten. Het etiket op zichzelf geeft namelijk geen garantie voor een goede behandeling bij toepassing van de instructie op het etiket. Precies daarom is het essentieel dat textielverzorgers vakgerichte cursussen volgen in textielwarenkennis, detacheren, persen en strijken en procestechnieken. Deze cursussen besteden aandacht aan alle aspecten van het specialistische vak textielreiniging, inclusief kennis over stofsamenstelling en etikettering. Ook zijn er cursussen over het werken met oplosmiddelen zoals PER en KWL, het beoordelen van vlekken en het toepassen van de juiste voorbehandeling en afwerking.

Door het beheersen van deze vakkennis is een professionele textielverzorger in staat om kleding vakkundig te reinigen en krijgt de klant het vertrouwen dat zijn of haar kleding in goede handen is. Tegelijkertijd vermindert ook de kans op klachten en geeft het de textielreiniger de mogelijkheid de klant als ambassadeur in te zetten.

Een overzicht van de vakgerichte cursussen voor textielreinigers en textielservices kan worden gevonden op de website van het trainingscentrum: www.tct-nl.nl

Opgeven voor de cursussen kan door te mailen naar tct@tct-nl.nl of door contact op te nemen met Trainingscentrum Textielverzorging via telefoonnummer 085 902 93 84.

Scroll to top